Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Ásványi anyagok és ásványgyöngyök alapellátása

Annak érdekében, hogy ásványgyöngyei és ékszerei a lehető leghosszabb ideig tartsanak, gondoskodnia kell róluk. És akár hiszel ezoterikus hatásukban, akár nem. Minden ásványnak saját természetes tulajdonságai vannak - keménysége, törékenysége vagy érzékenysége, amelyek idővel károsodhatnak vagy megsérülhetnek. Ennek megelőzése érdekében adunk néhány tippet, hogyan kell megfelelően gondoskodni róluk.

1. Hogyan kell viselni és tárolni a karkötőket

Ásványi kőből készült karkötőt viselhet minden nap. Ha az ásványi anyagok hatása miatt viseli őket, vagy ha erejét szeretné használni egy cél eléréséhez, akkor azt javasoljuk, hogy minden nap viselje. Általában tudni fogja, hogy mikor szeretné magával vinni, és mikor hagyja otthon. Ha jelenleg nem viseli a karkötőt, azt javasoljuk, hogy tárolja ékszerdobozban, szövetzsákban, fiókban vagy bárhol sötét helyen. Közvetlen fényben a gyöngyök elhalványulhatnak és elveszíthetik színüket. Egyes fajták, mint például a Türkiz, nagyon hajlamosak a napfény miatti elhalványulásra. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg az ásványokat más ékszerekkel.

2. Hogyan tisztítsuk meg az ásványokat

A tiszta ásványok nemcsak jó megjelenésükre, hanem jó működésükre és hosszú élettartamukra is garanciát jelentenek. Ügyeljen  az ásványok vegyszerekkel (például tisztítás közben) vagy krémekkel és parfümökkel való érintkezésre. Hatásuk károsíthatja az ásványok felületét. A legtöbb ásványi anyagot langyos víz alatt tisztíthatja. Szellőztesse ki a karkötőt az ujjai között langyos víz alatt, majd szárítsa meg pamut zsebkendővel, vagy hagyja megszáradni. Ez eltávolítja az összes szennyeződést és zsírt. Az így tisztított karkötőt azonnal viselheti, vagy ékszerdobozban tárolhatja. Az egyes ásványi anyagok tisztításának módjáról a termékeink leírásában vagy a blogcikkekben olvashat.

3. Mikor kell levenni a karkötőket

Javasoljuk, hogy tegye le az ásványi karkötőket olyankor, amikor az ásvány valamilyen módon megsérülhet. Ez például a takarítás, amikor vegyszereket használunk, vagy olyan pillanatokat, amikor az ásványt veszélyeztetheti a talajra esés (pl. Sportolás, mozgás, stb.).

Egyes ásványi anyagok nem érintkezhetnek vízzel. Ilyen pl. a malachit, szelenit, fluorit,, rodonit, lepidolit, kalcit és hematit. A malachit enyhén mérgező, és vízben felszabadítja mérgező anyagát. Emiatt ne fürödjön vele, és semmilyen körülmények között ne igyon vizet.

Az ásványokra is gondolni kell a napon. Némelyikük kissé elhalványulhat, és például az Ametisztet teljesen védeni kell az erős napfénytől.

Dámský náramek z minerálů, Achát, Opál Přírodní achát - korálky, praskané, červené