Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Hány golyócska szükséges a kartötá

Az utolsó cikkben azt tanácsoltuk, hogyan számítsuk ki a karkötő hosszát. Ma tanácsot adunk, hogyan kell kiszámítani a karkötőhöz szükséges gyöngyök számát.

Először is tudnia kell a karkötő hosszát. Hogyan lehet megtudni a hosszúságot, korábbi cikkünkben "hogyan számítsuk ki a karkötő hosszát" megtalálható, amely tele van illusztrációkkal és részletes leírással. Ha már tudja, milyen hosszú lesz a karkötője, akkor el kell döntenie, hogy mekkora gyöngyöket használ a fűzéshez.

A szükséges gyöngyök számának megállapításához ossza el a karkötő hosszát a használni kívánt gyöngyök átmérőjével.

Vegyünk egy példát:

A csuklóm kerülete 16 cm, hogy a karkötő ne húzzon, szükségem van rá, hogy 17,5 cm hosszú legyen. Az első esetben úgy döntöttem, hogy 8 mm átmérőjű gyöngyöket használok. Tehát 17,5 / 0,8-at kell kiszámolnom, ami 21,88 lesz. Tehát 22 darab 8 mm átmérőjű gyöngyök kellenek a karkötőmhöz. Azt javaslom, hogy kerekítse fel a gyöngyök számát, hogy a karkötő ne szorítsa. Alternatív megoldásként 21 gyöngyöt használhat, és hozzáadhat néhány elemet a karkötőhöz, amelynek teljes mérete 0,88 cm lesz, akkor a karkötő tökéletesen illeszkedik Önhöz.

Hány golyócska szükséges a kartötá

A második esetben úgy döntök, hogy 6 mm átmérőjű gyöngyöket használok. Tehát 17,5 / 0,6-ot kell kiszámolnom. Ami 29,17 gyöngyben jön ki. Ha azt szeretném, hogy a karkötő hosszabb legyen, akkor csak 29,6 mm átmérőjű gyöngyöt fogok használni. Ha inkább lazábbnak tartom, akkor 30 gyöngyöt teszek fel. Ebben az esetben is használhatok egy apró alkatrészt, amely helyettesíti a 30. gyöngyöt, és csak egy kicsit növeli meg a karkötőt.

Hány golyócska szükséges a kartötá

Így kiszámíthatja a gyöngyök számát minden gyöngymérethez. 4 mm-es gyöngyök esetén a 0,4 -es számmal osztom. 10 mm -es gyöngyök esetén ossza el a karkötő hosszát 1 -gyel. Ha pedig nem nagyon értesz a számokhoz, vagy szeretnéd megkönnyíteni a munkádat, használhatsz gyöngyfűző deszkákat, amelyekre a karkötőt helyezed, és azonnal láthatod a hosszát. Akkor nem kell bonyolultan gondolkodnia azon, hogy hány gyöngyre lesz még szüksége. Ezenkívül, ha komponenseket használ, ez az opció sokkal könnyebb az Ön számára, mert elkerülheti, hogy a gyöngyöket alkatrészekre cserélje.

Remélem, segített Önnek a cikk. Ha tanácsra van szüksége minenképp írjon nekünk. :)

Jana