Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Hogyan fejezzük be az elasztomerre vagy lycrára felfűzött karkötőt?

Ma egy igazán gyors és spontán cikket hoztunk nektek. Elég gyakran kérdezitek, hogyan kell befejezni a karkötőket. Nem is csoda, hiszen ügyfeleink között vannak profik az ékszerkészítésben, de sok kezdő is van, akik még nem biztosak a karkötők készítésében. Ezért ma a karkötők befejezéséről fog szólni ez a cikk, konkrétan azokról, amiket elasztomerre vagy lycrára fűzünk fel.

Minden karkötőnk (kivéve a zsinórkarkötőket) elasztomerre van felfűzve. Beadalon vagy Griffin elasztomereket használunk. Fűzd fel először a karkötőt, használj olyan gyöngyöket és alkatrészeket, amilyeneket szeretnél. Végül elnyírjuk az elasztomert/lycrát. Úgy kell elnyírni, hogy legalább 3-5 cm elasztomer maradjon a gyöngyök mögött. Ez azért szükséges, hogy a csomót kényelmesen lehessen megkötni. Most a befejezés következik. Az elasztomer mindkét végét 3 klasszikus csomó segítségével kössük össze. Ügyelj arra, hogy mindegyik csomót alaposan meghúzd. Most csak vágd le a felesleges elasztomert a lehető legközelebb a csomóhoz. A csomónak ezután szépen el kell bújnia az utolsó gyöngyben. És kész is van.

A karkötő befejezése az elasztikus elasztomeren szinte gyerekjáték. Csak győződj meg arról, hogy a csomókat megfelelően meghúzod. Ezt a befejezést használhatod elasztomerre való felfűzéskor, de lycrára is.

És ha a leírás nem világos, mindenképpen nézd meg a videónkat. Mert egy videó többet ér, mint 1000 szó. 😊

És itt van néhány kérdés és észrevétel, amit gyakran írtok nekünk a karkötők befejezésével kapcsolatban:

💫 Az általam készített csomó nem tart, és kezd kibomlani. 👉🏼 Javasoljuk, hogy válassz egy keskenyebb elasztomert, vagy válassz jobb minőségű elasztomereket, pl. Beadalon, Griffin. Ezek kicsit drágábbak, de a csomók szépen tartanak és nem oldódnak ki. 

💫 A barátnőm ragasztóval vonja be a csomót. 👉🏼 Igen, ezt megteheted. Nekünk viszont nincs ezzel jó tapasztalatunk. A ragasztó "szétmarhatja" az elasztomert, ami gyakran megkeményíti az elasztomert azon az adott helyen, és idővel törést okozhat. Inkább azt javasoljuk, hogy vegyél jobb minőségű elasztomert, így elkerülheted a ragasztó használatát.

💫 Van valamilyen tipped és trükköd a karkötő befejezéséhez? Oszd meg velünk a Facebookon vagy az Instagramon.

elastomery značky beadalon, zakončení náramku jak zakončit náramek