Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Hogyan fűzzük fel a gyöngyöt gyöngyfűző tűvel?

Gyakran felmerül bennünk a kérdés, hogy mi is az a gyöngyfűző tű  és hogyan használják. Hogy megkönnyítsük Önnek, készítettünk egy képes útmutatót a tű kezeléséhez.

A gyöngyfűző tűt akkor használjuk, ha kétszer szeretnénk gyöngyöket felfűzni a hüvely anyagára. Az összes karkötőnket dupla lycra-ra tesszük, gyöngyfűző tű segítségével. A karkötők ezután szépen megtartják formájukat és kellően rugalmasak. A végén csak csináljon 3 csomót. Ráadásul az utolsó gyöngybe is elrejtheti a csomót, így egyáltalán nem látszik.

És hogy néz ki egy gyöngyfűző tű? A gyöngyfűző tű hasonlít a varrókészletünkben található klasszikus tűhöz. Azonban hosszukban és különösen a szem méretében különböznek egymástól, ami lényegében a tű teljes hossza.

korálkovací jehla  navlékání korálků na lycru

A gyöngyfűző tű használata meglehetősen egyszerű.

1. Elég a hüvely anyagát a tű fokával befűzni. Esetünkben lycra.

navlékání korálků na lycru a elastomer lycra na navlékání korálků

Válasszon egy olyan lycra hosszt, amely néhány centiméterrel hosszabb, mint amilyennek a karkötőnek lennie kell (ajánlott legalább 5 cm). Ez elsősorban annak köszönhető, hogy kényelmes neked, és hogy a gyöngyök nem szaladnak el előled. A lycra másik végén mindkét végét csomóval összekötheted, hogy a gyöngyök ne csússzanak ki a likrából.

2. Kezdje el a gyöngyök átfűzését a tűn

navlékání korálků jak navlékat korálky na náramek

Mielőtt elkezdené csinálni, érdemes utánanézni, hogy fog kinézni a karkötő. Javasoljuk, hogy a gyöngyök befűzését "hátulról" kezdje. Vagyis a középponttal szemben lévő helyről, amit szeretnénk, hogy a karkötő előtt (kézháton) látható legyen. A karkötő végének könnyebb megtalálása érdekében lehetőség van mindkét oldalon ugyanannyi gyöngy levonása a középpontból.

Tű segítségével a szükséges sorrendben és hosszban befűzzük a gyöngyöket és alkatrészeket. Ha nem biztos benne, hogy karkötőnként hány gyöngyre lesz szüksége, vagy milyen hosszúnak kell lennie a karkötőnek, olvassa el korábbi cikkeinket.

navlékání náramku z minerálů

3. Vágja a lycra-t 2 részre

ukončení náramku náramek z minerálů, jak navlékat

Ha a karkötője már megvan a kívánt hosszúságú, csak vágja 2 részre a tűnél lévő lycra-t, és húzza ki a tűt.

4. Csatlakoztassa a végeket egy csomóval

ukončení náramku uzlíkem

Most már csak a végeket kell csomóval összekötni. Javasoljuk, hogy csomókat készítsen.

És ennyi. :)

Ha továbbra is aggódik a tű hossza miatt, akkor nem kell. A hosszát aszerint válasszuk meg, hogy a rövidebbeket vagy a hosszabbakat fogjuk jobban kezelni. És azt is, hogy értékeli-e azt a tényt, hogy egyszerre több gyöngyöt is befűzhet hosszabb gyöngyökhöz. Kezdőknek a közepes hosszúságot ajánljuk. Gyermekek számára rövidebb, hogy jobban kezeljék őket.

E-shopunkban 4 db tűhosszt talál: 57 mm, 75 mm, 100 mm és 125 mm.

korálkovací jehly

Reméljük, hogy cikkünk segített Önnek. Szép alkotást kívánunk.❤️

Nubió, Jana