Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Hogyan fűzzük fel a köztes elemeket karkötőkbe

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet a legjobban felfűzni a köztes elemeket, elég gyakran válaszolunk. Különösen a kezdők teszik fel ezt a kérdést, ami teljesen érthető. Ezért ebben a cikkben röviden bemutatjuk, hogyan kell ezt csinálni. A felfűzéshez nem lesz szükséged semmi különlegesre. Mindössze a felfűzni kívánt köztes elemre, a gyöngyökre, szükség esetén az alkatrészekre és a felfűzőanyagra van szükséged. Mi a Beadalon vagy Griffin márkájú elasztomereket használjuk. Mivel a köztes elemet egy dupla elasztomerre kell felfűzni, az elasztomer megfelelő vastagságát is szükséges kiválasztani. Mi mindig 0,5 mm átmérőjűt választunk. Választhatsz keskenyebbet is, de ennek ellenkezőjét nem javasoljuk. Ne feledd továbbá, hogy a felfűzés előtt ellenőrizd a gyöngyök méretét, hogy az elasztomer kétszer is átférjen a gyöngyökön. A 0,5 mm-es elasztomer a 8 mm-es és a 6 mm-es gyöngyökbe is tökéletesen illeszkedik.

Ha már minden megvan, akkor kezdjük is.

1. Egy köztes elemmel ellátott karkötőt mindig a köztes elemtől kezdünk felfűzni. Először az egyik oldalt fűzzük fel, majd a másikat. Az elasztomert fűzzük át a köztes elem egyik szemén, és a végeket egyesítsük. Ne feledd, hogy az elasztomer legalább 3 cm-rel hosszabb kell, hogy legyen, mint a karkötőd hossza. Ez azért van, hogy a végén kényelmes csomót tudj készíteni.

jak navléct náramek s mezidílem navlékání mezidílku do náramků náramek s mezidílem mandala

2. Az elasztomer összekötött végeire kezdd el felfűzni a gyöngyöket. Fűzd fel őket középtől kezdve, tehát olyan sorrendben, ahogyan azt szeretnéd, hogy a köztes elem mellett legyenek. Először a gyöngyöt fűzd fel a köztes elem mellé. Utolsóként azokat a gyöngyöket fűzd fel, amelyek a köztes elemmel ellentétes oldalon lesznek. Először az egyik oldalt fűzd fel, majd a másikat. A másik oldalt pontosan ugyanilyen módon csináld meg. Az elasztomer fonalát a köztes elem második szemén keresztül fűzd át, majd kezdd el felfűzni a gyöngyöket.

navlékání náramku postup postup výroby náramku z korálků s mezidílem

výroba vlastního náramku jak navlékat náramky s mezidílem

3. Ha már felfűzted a gyöngyöket a kívánt hosszúságban, akkor már csak fejezd be a karkötőt.

navlékání náramku z korálků

4. A karkötőt 3 csomóval fejezd be. A csomót a klasszikus módon készítsd el, mintha csak 2 vége lenne. Az a tény, hogy mindkét oldalon 2 szál elasztomer van, most már figyelmen kívül hagyható. Ügyelj arra, hogy a csomókat megfelelően húzd meg, hogy ne oldódjanak ki. És arra is, hogy minél kisebbek legyenek.

zakončení náramku pomocí uzlíků zakončení náramku z korálku

ukončení náramku jednoduché zakončení náramku z korálků

5. A felesleges elasztomert vágd le. Próbáld meg minél közelebb vágni a csomóhoz, hogy ne maradjon kilógó felesleges darab. Ezután rejtsd el a csomót az utolsó gyöngybe.

zakončení náramku pomocí uzlíků ustřihnutí přebytečného elastomeru

A köztes elemmel ellátott karkötő elkészült. Ne felejtsd el mindig a megfelelő átmérőjű elasztomer kiválasztását. Az egyes gyöngyök átmérőjéről mindig találsz információt a termék paramétereiben (a kép alatt). 
És ha pontosan ugyanolyan karkötőt szeretnél készíteni, mint mi, akkor a következőkre lesz szükséged:

Rózsakvarc 8 mm 
Tigrisszem lila 6 mm
Ezüst strassz rondell 6x3 mm
Mandala köztes elem
Elasztomer
Olló

hotový náramek s mezidílkem postup jak vyrobit náramek z korálků jak navlékat korálky krok za krokem

Kellemes alkotást kívánunk.

A nubio nevében, Jana