Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Hogyan lehet kiszámítani a karkötő hosszát?

Sokan feltettétek nekünk ezt a kérdést. Ezért úgy döntöttünk, hogy írunk egy cikket ebben a témában. A  gyöngyből készült karkötő hosszának kiszámítása valójában nagyon egyszerű. Csak egy mérőszalagra vagy egy zsinórra és vonalzóra van szüksége.

.Az egész eljárást lépésről lépésre levan írva, és a következő illusztrációk szemléltetik

1. Lépés -mérje meg a csukló kerületét

A csukló kerületét mérheti vagy szabó mérőszalaggal, vagy egy zsinórral, amelyet a csuklója köré tekerve, majd vonalzón megmérheti a hosszát. A karkötő soha nem lehet rövidebb, mint az éppen megjelent szám. Ha történetesen az lenne, az azt jelentené, hogy kicsi lesz számodra, és szorít téged.

Lépés -mérje meg a csukló kerületét

vagy

 Hogyan lehet kiszámítani a karkötő hosszát Hogyan lehet kiszámítani a karkötő hosszát

2. Lépés -szükséges hosszúságú anyag (elastomer/lycra atd.)

Most helyet kell számolnia a golyócskáknak, hogy a karkötő szépen illeszkedjen Önhöz. Adjon hozzá körülbelül 1-1,5 cm -t a csukló kerületéhez. Ez azért van, hogy a golyók jól illeszkedjenek a kezedre, és a karkötő ne legyen túl szoros. Ha nagyon kicsi, 6 mm -nél kisebb gyöngyöket használ, akkor jobb, ha csak 1 cm -t ad hozzá. A kapott szám jelzi a karkötő hosszát.

Figyelem! Mindig hagyja hosszabbra a hüvely anyagát, mint a végső karkötőnek lennie kell. Ez azért van, hogy kényelmesen befejezhesse egy csomóval.

Lépés -szükséges hosszúságú anyag

Példa: Ha az 1. lépésben a csukló kerületét 16 cm-re mértük, akkor ebben a lépésben 1,5-et adunk hozzá. Így együtt megkapjuk a 17,5 cm-es számot.

3. Lépés -gyöngyök kiszámítása

Most már tudja, milyen hosszúnak kellene lennie a karkötőjének. Ezen a ponton két lehetősége van. Az első lehetőség annyi golyó befűzése, amíg meg nem mérjük a karkötő szükséges hosszát. (a példa szerint 17,5 cm).

kolik kuliček je potřeba na náramek

A második lehetőség a szükséges golyók kiszámítása. Hány gyöngy szükséges a karkötőhöz, azok átmérőjétől és a karkötő hosszától függ. Csak ossza el a karkötő kívánt hosszát a használni kívánt gyöngyök átmérőjével. Javasoljuk, hogy kerekítse fel a következő számot, hogy a karkötő ne szorítsa, és ne használjon kisebb elemeket vagy gyöngyöket az utolsó gyöngy cseréjéhez.

Hány gyöngy szükséges a karkötőhöz

Példa: Ha 17,5 cm hosszú karkötőt szeretne, és 8 mm-es gyöngyöket használunk hozá. Csak ossza el 17,5 / 0,8 -mal, ami 21,88 -nak felel meg. Tehát a karkötőhöz 22 db 8 mm méretű gyöngy szükséges.

4. Lépés - karkötő befejezése

Most fejezze be a karkötőt. A karkötőt úgy fejezi be, hogy a végeit 3 ​​klasszikus csomóval köti össze.

Lépés - karkötő befejezése

És ennyi! Végeztél. :)

Tudassa velünk, hogy a cikk segített-e Önnek, és ha további ilyen utasításokat szeretne.