Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Makramé levél ásványi gyöngyökkel

Ha Ön a dekoráció szerelmesei közé tartozik, és minden új szezonban cseréli otthoni dekorációit, akkor jó helyen jár. Ezúttal egy ásványgyöngyökkel díszített makramélevelet készítünk közösen, ami aláhúzza a megfelelő őszi hangulatot otthon. A csomózás folyamata kicsit nehezebb az előző instrukciókhoz képest, de egy kis gyakorlással biztosan hamar „kezedbe” kerül a csomó. Ismét válassza ki a jegy színét az Önnek megfelelő otthoni színben. Barna-szürkét választottam természetes tűzi achát barna gyöngyökkel kombinálva.

Mire lesz szükségünk:

12 mm átmérőjű ásványi gyöngyök (természetes tűz achát)

4 cm átmérőjű fa kerék

3 mm széles makraméhoz alkalmas pamutfonal

A cérnát a fonal színében

Olló, tű, ragasztó, fésű, hajlakk vagy szövetragasztó spray, levélsablon

1. lépés

A fonalat 5 db 160 cm hosszú szálra vágjuk.

macrame list

2. lépés

Rókahurokkal mind az 5 madzagot felkötjük a fakerékre, és megfelelően meghúzzuk.

macrame list

3. lépés

Szigetelőszalaggal felragasztjuk a kereket az alapra, hogy ne csússzon és megfelelően meg tudjuk húzni a csomókat.

macrame list

4. lépés

Most kezdődik a súrolási rész. A húrokat kettéosztjuk, és kezünkbe vesszük a központi párt. Enyhe lejtéssel a húrok teljes jobb felében csomóval csomózzuk az ismétléseket.

 macrame list

5. lépés

Visszatérünk a középpontba, és onnan ismét csomók sorát vezetjük balra. Mindkét oldalon azonos számú végnek kell lennie.

macrame list

6. lépés

Most négy lapos csomót készítünk. Kezdjük azzal, hogy felvesszük a 4 középső zsinórt, és egy központi csomót készítünk. Ezután a két végével középről, a két végével a bal oldalról csomót készítünk. Ezt megismételjük a jobb oldalon is. Ezután ismét központi csomót készítünk.

macrame list

7. lépés

Az ismétlési csomó segítségével ismét lezárjuk a rombuszt. Ezt az egész folyamatot 2-szer megismételjük, és 3 rombuszunk lesz.

macrame list

8. lépés

Amint levágtuk, levágjuk a felesleges hosszokat, és a végeit kb. 15 cm hosszúnak tartjuk, attól függően, hogy milyen hosszúra szeretnénk a levelet. Ezeket a kivágásokat később felhasználjuk.

macrame list

9. lépés

Itt az ideje felfűzni a gyöngyöket. 3 kellő hosszúságú szálat vágunk, amit középen, az 1. és 2. zsinór és a 4. és 5. zsinór közé kötünk a fakorongon.

macrame list

10. lépés

Mindig aládugjuk a cérnát, hogy elrejtse. A központi gyöngyöket a rombuszok közepére helyezzük.

macrame list

11. lépés

Az ismétlődő csomók vonalának átlépésével keletkezett résekbe élgyöngyöket kötünk. A szálak végét rendesen összehúzzuk.

macrame list

12. lépés

Most felhasználjuk a maradék kivágásokat, a többit pedig levágjuk. Összesen 18 db kb.25 cm hosszú madzagra lesz szükségünk. Ezeket a zsinórokat három rókahurokkal kötjük a minta legkülső zsinórjához.

macrame list

13. lépés

Fésűvel fésülje meg az összes végét. Készülj fel arra, hogy a fonal egy ideig ellenáll, de ne add fel. Végül feladja és lefekszik.

macrame list

14. lépés

Ezután a fésületlen részt hajspray-vel vagy szövetragasztóval festjük be spray-ben, hogy megerősítsük a levelet és hosszú ideig megőrizzük alakját. Megvárjuk, amíg minden megszárad.

15. lépés

Utolsó lépésként, miután megszáradt, az elkészített papírsablont levél alakban a levél alá helyezzük és levágjuk. Ha mersz, vághatsz "szemmel".

macrame list

16. lépés

Kész!

macrame list

A jobb megértés érdekében nézze meg az oktatóvideót.

Készítette: Manufaktera.❤️