Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Milyen eszközökre lesz szüksége a gyöngyfűzéshez?

A gyöngyfűzés pihentető és szórakoztató tevékenység. De néha, különösen a kezdők számára, ez egy kicsit nehéz lehet. Például azért, mert nem tudja, milyen eszközt mire használjon. Ennek elkerülése érdekében összeállítottunk Önnek egy egyszerű listát azokról az eszközökről, amelyek megkönnyítik a gyöngyökkel való munkát, vagy amelyek nélkül nem tud dolgozni.

Ékszer olló

Az ékszer olló alapvető eszköz, amelyre szüksége lesz karkötők/ékszerek készítéséhez elasztomerre vagy más hüvely anyagra. Természetesen a klasszikus papírollóval is le lehet vágni a felesleges végeket. Az ékszerollónak azonban számos előnye van velük szemben. A normál olló nem ér olyan közel a csomóhoz. Éppen ellenkezőleg, az ékszerek úgy készülnek, hogy a lehető legjobban és a lehető legközelebb kerüljenek oda, ahol szükség van rá. További előnye, hogy pengéik nagyon sokáig élesek maradnak. Selyem és egyéb szálak vágására is használhatók. Itt az ékszerolló gondoskodik arról, hogy a vége ne kopjon ki.

Tárolódobozok gyöngyök számára

A nagyszámú gyöngy mellett hasznosabb, ha egy helyen tároljuk őket, ahonnan nem gurulnak el. A doboz azt is garantálja, hogy a gyöngyöket mindig egy helyen találja együtt, és nem kell mindenhol keresgélni. Ráadásul nem keverhetnek különböző típusokat. A fedővel ellátott dobozok megkönnyítik a gyöngyökkel való munkát utazás közben, és megakadályozzák a gyöngyök esetleges elvesztését, ha kiszóródnak.

box na korálky úložný box na korálky box na korálky

Lapos fogók

Mielőtt első alkalommal dolgozna az összekötő gyűrűkkel, láncokkal és Afro horgokkal, legalább ezeket az alapvető fogókat be kell vennie a felszerelésébe. Nekik köszönhetően sok időt és ideget takarít meg a különböző alkatrészek hajlításával vagy nyitásával és zárásával. A lapos fogók egyszerű ékszerek vagy különféle alkatrészekből álló dekorációk készítésére alkalmasak. Többek között először is használhatók huzalozáshoz és különféle vezetékekből történő kettlebelleléshez. Ebben az esetben javasoljuk, hogy adjon hozzá egy vágófogót is.

Kombinált  fogók

A kombinált lapos vízforralófogók még többfunkciósak. Lehetővé teszik a kemény anyagok, például a vastagabb ékszerhuzalok jobb kezelését. A fogó közepén található egy rész, amely segít a drót vagy lánc megcsípésében, majd lapos fogóval tovább állítani.
A kombinált fogó kiválóan alkalmas kezdőknek vagy kezdő anyagi munkákhoz. Bonyolultabb alkotásokhoz javasoljuk, hogy minden egyes fogót külön vásároljon meg. A kombinált fogók jobban elhasználódnak, és hamarabb kell cserélni.

Kombinované ketlovací kleště Kombinované ketlovací kleště

Gyöngyfűző alátétek

Az alátétek nagyszerű segítséget nyújtanak saját eredeti ékszerterveinek elkészítésekor. Az alátéteknek köszönhetően könnyedén megelőzheti az ékszer nem kívánt megjelenését és ezáltal az esetleges anyagpazarlást. Ellenkezőleg, mindent előre elkészíthet rajtuk, így pontosan láthatja, hogyan fognak kinézni az ékszerek. A gyöngyök szépen tartanak az alátéten és nem gurulnak le. Gyöngyfűző alátétekben is vannak "zsebek", amelyekben tárolhatod a felesleges gyöngyöket, amelyekre már nincs szükséged az ékszerhez. Így csak a alátétekkrl dolgozol, anélkül, hogy hosszasan keresgélnéd a gyöngyöket az egész asztalon vagy akár alatta.

Fűző anyag

A anyagoknak egész sora létezik. Leggyakrabban típusa, vastagsága, színe és a felhasznált ékszer szerint osztják fel. A karkötők gyártásához leggyakrabban elasztomert vagy elasztikus lycra-t használnak. Az elasztomer előnye, hogy nem kopik, így a karkötő hosszabb viselésénél nem lesz kopás.
A leggyakrabban használt anyagok közé tartozik az elasztomer, a nylon, a bőr, a silon és az elasztikus lycra.
A Lycra kezdőknek és gyerekeknek is megfelelő. Számos színben és hosszúságban kapható. Ez nyerő lehet például azoknak a kezdőknek, akik szeretnék kipróbálni a gyöngyfűzést. Hátránya a rövid élettartama. Könnyen húzódik, hamar megrepedhet.
Eszközök használata nélkül felfűzhetjük a gyöngyöket a viaszos madzagra. A viaszos zsinór előnye a keménysége és a szakadásállósága. Hátránya, hogy vastagsága miatt nem lehet rá fűzni kis lyukas gyöngyöket, nem rugalmas.
A drót fűzéshez is használható. Különböző erősségű, erősségű és színekben készül. Memória vezetékeket kínálunk, melyek méretüknél fogva elsősorban karkötők gyártására alkalmasak. Csak óvatosan, minőségi eszközöket igényelnek - különösen minőségi fogót.
Minden bizonnyal többet fogunk megvitatni a anyagról a következő cikkek egyikében.

elastomer  lycra voskovaná nit paměťový drát

Gyöngyfűző tűk

Ezek a tűk főként hosszukban és vastagságukban különböznek a varrótűktől. A nagy szemű gyöngyfűző tűk hosszabbak, és ahogy a neve is sugallja, egy nagy szemük van. Vastagságuk miatt kiválóan alkalmasak bármilyen méretű gyöngy felfűzésére. A hüvely anyagának befűzése nagyon egyszerű a nagy szemnek köszönhetően. Egyszerre nyomja meg az ujjait mindkét végén, ez kitágítja a szemet és áthúzza a cérnát. Így nem kell hosszú időt töltenie azzal, hogy az elasztomert egy apró szemen keresztül fúrja át, mint egy klasszikus tűvel. Aztán amikor abbahagyja a lökést, a tű ismét visszahúzza a fűzőlyukat, és erősen megragadja a cérnát. A tűvel való munka részletes leírását a Gyöngyök befűzése gyöngyfűző tűvel című cikkünkben találja.
Ezeket a gyöngyfűző tűket 4 különböző hosszúságban találhatod meg e-shopunkban.

korálkovací jehla korálkovací jehla s velkým okempoužití korálkovací jehly

Ezeken az eszközökön kívül sok más hasznos eszköz is megkönnyítheti a munkát. Ebben a cikkben azonban az alapvető tudnivalókat szerettük volna bemutatni. Minden bizonnyal kezdheti különféle instrukciókkal és inspirációval ellátott könyvek vásárlásával, ahol mindig minden megtalálható, ami az adott utasításhoz szükséges.
Reméljük, hogy a cikk segítséget nyújt az alkotásban, és még nyugodtabban élhet majd, és élvezheti az alkotást.