Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Útmutató a gyöngyös és szárított virágos koszorúhoz

Ezúttal közösen készítünk egy olyan dekorációt, amely díszíti a házát, és egész évben cserélheti. Szép dísze lesz otthonának, díszdobozával pedig szép ajándék lehet egy közeli embernek. Fa és modern belső térben tűnik ki. Ha pedig semleges színekből és gyöngyökből készít koszorút, akkor a virágokat az évszakoknak és a természet kínálatának (például gallyaknak vagy leveleknek) megfelelően változtathatja.

Mire van szükségünk a termeléshez?

Gyöngyök:

  • Fagyöngy natúr 10 mm - 6 db
  • Fagyöngy bézs 8 mm - 5 db
  • Fagyöngy fekete 8 mm - 4 db
  • Kerámia gyöngyök fehér-kék virággal 12 mm - 7 db
  • Kerámia gyöngyök fehér 8 mm - 9 db
  • Természetes apatit - matt, kék 8 mm - 4 db
  • Természetes kalcedon (sárkány achát) jeges, sötétszürke 8 mm - 5 db
  • Natúr amazonit - matt, kék 8 mm - 5 db

22 cm átmérőjű fa kör (A fa kör legyen vastagabb, ez segít jobban tartani rajta a fonalfonatot.)

7,5 m zsinór (én Bobbiny Premium 5mm Golden Natural-ot használtam, aranyszál van benne és szépen csillog.)

40 cm-es florisztikai drót (én vastagabbat, 2,5 mm átmérőjűt használtam. A vastagabb drót jobban megtámasztja a gyöngyöket, de vigyázz, hogy ne legyen túl vastag és ne látszódjon át a gyöngyök között.)

Fehér bojt összekötő gyűrűvel 2 db

Juta masni 2,5 cm széles és 30 cm hosszú

Szárított virágok

Ragasztópisztoly, juta zsinór, drótfogó, olló (praktikus utazási eszközkészlet)

macrame věneček

1. lépés

Fogunk egy fa kört, drótot és fogót. Vágja le a vezetéket fogóval két részre - 18 cm és 22 cm. A rövidebbet forró ragasztópisztollyal ragasztottam kb 6 cm-re a szélétől, a hosszabbat kb 14 cm-re a szélétől.

macrame věneček

2. lépés

Most egy zsinórt fogunk kötni négy szálból. Hogy erősebb legyen, megduplázzuk a zsinórt, de az eljárás ugyanaz. A 7,5 m hosszú zsinórt negyedekre osztjuk, és a képen látható módon középre helyezzük az asztalra. Némi súlyt helyezhetünk a keresztezésre, hogy megkönnyítsük a szövést.

macrame věneček

3. lépés

Az eljárás továbbra is ugyanaz a fonás teljes ideje alatt. A legjobban jobbra eső szálat alulról a második (belső) jobboldali szál alatt rakjuk át. A bal szélső szálat a második bal (belső) szál tetejére vezetjük.

macrame věneček

4. lépés

A szálakat középen összekötjük, jobbról balra. Abban a pillanatban új szélső szálaink lesznek, amiket ugyanúgy futtatunk, mint az előzőeket. A jobb szélső szál alulról a második (belső) jobb és a bal szélső szál a második (belső) bal felett. Nem felejtünk el enyhén meghúzni. És elkezdünk övet szerezni.

macrame věneček

5.  lépés

A duplázott fonalat tartsuk egymás mellett, ha elkezd csavarodni, akkor az egész csík elkezd csavarodni. Tisztát és laposat szeretnénk. A fonatot a zsinórok végéig kötjük.

macrame věneček

6. lépés

A szalag végét juta zsinórral megkötjük, és két csomót készítünk.

macrame věneček

7. lépés

Vágja le a végeit 1 cm-re.

macrame věneček

8. lépés

Kiválasztjuk azt a helyet, ahol a hurok lesz, és a fonat végét forró ragasztópisztollyal ragasztjuk a körhöz. A végét kicsit a közepe mögé ragasztjuk az első vezeték ragasztásával kialakított helyre. A csíkot enyhén kinyújtjuk, kör alakúra formázzuk, hogy legyen átfedésünk, aminek a végét elrejtjük. Ezután felragasztjuk a szalagot. Nem felejtjük el ragasztani arról az oldalról, ahol a vezetékeket ragasztják. Ez megtisztítja az oldalt, és csak egy tiszta kört hagy a hátoldalon.

macrame věneček

9. lépés

Juta zsinórból készítünk egy hurkot, amilyen husszút szeretnénk, és átkötjük az átfedésen. Erősítéshez ragasztóval ragaszkodhatunk.

macrame věneček

10. lépés

A legnehezebb rész mögöttünk van. A kör elkészült, és most díszítjük.

macrame věneček

11. lépés

A gyöngyöket felváltva kezdjük ragasztani. A ragasztót a gyöngyök közé és a drótra kenjük úgy, hogy minél jobban leragadjanak. Kis gyöngyöket lyukakkal összeragasztunk. Legyen óvatos a nagy gyöngyökkel, mert függőlegesen lyukakkal lesznek ragasztva, hogy be tudjuk helyezni a virágokat.

macrame věneček

12. lépés

Ha végeztünk, masnit csinálunk. Keresztül jutával megkötjük. Kb. 7 cm-es szabad végeket hagyunk.

macrame věneček

13. lépés

Az átkelésben elkapjuk a szabad ív közepét és kapunk egy masnit.

macrame věneček

14. lépés

Tekerje középre a juta zsinórt, és kösse meg két csomóval.

macrame věneček

15. lépés

Képpel lefelé fordítjuk, és a laza madzagokra felfűzzük a bojtokat. A szabad végeket kösse két csomóba.

macrame věneček

16. lépés

Így néz ki a kész masni.

macrame věneček

17. lépés

Forró ragasztópisztollyal felragasztjuk az átfedésre egy hurokkal, hogy lefedje. A masni és juta zsinór szabad végeit felragaszthatjuk.

macrame věneček

18. lépés

Végül a virágokat a nagy gyöngyök üres, függőleges lyukaiba rendezzük. A végeit levágjuk. Ezután ragasszuk a többi gyöngyöt az övre, és ragasszunk egy nagyot a masni tetejére.

macrame věneček

Remélem tetszett az alkotás, mert számtalan színkombinációban elkészítheted ezt a koszorút, évszaknak megfelelően változtathatod a virágokat, és mégis elegáns maradhatsz.

Útmutatót készítette _krisdeko_.

Recommended products1