Itt a tavaszi kiárusítás! Vásároljon kedvezményes áron.

Útmutató a maggyöngyökből készült gyertya becsomagolásához

Ezúttal Drahomíra "Darí" Fejtková, aki több mint 20 éve a gyöngyök királynője, írta nekünk az instrukciókat. Királynő, mert saját gyöngyfűző iskolája van, oktatóanyagokat ír, Facebook-csoportokban ad tanácsokat kezdőknek és haladóknak, és több könyvet is írt. Ennek az oktatóanyagnak köszönhetően például „téli kabátot” tehetsz az adventi gyertyádra, vagy gyűrűkészítési útmutatóként használhatod. Az utasítások egyszerűek, és még a kezdők is megbirkóznak vele, csak lépésről lépésre kell mindent megtenni. A csomagolás 3,8 cm átmérőjű és 1,8 cm magas gyertyához készült.

svíčka z rokajlových korálků

Mire lesz szükséged?

Maggyöngy Preciosa kék 8/0 1,7 g (az útmutatóban M jelzéssel)
Maggyöngy Preciosa sárga 8/0 8 g (az útmutatóban Z-vel jelölve)
Nymo B vagy F típusú nylon cérna és tű

návod na adventní svíčku z rokajlových korálků

Lépések

Az M és Z betűk jelzik, hogy milyen színű maggyöngyöket használjunk. Ha az utasítások M betűt írnak, az azt jelenti, hogy kék maggyöngyöt kell használni. A betű előtti szám azt jelzi, hogy hány darab gyöngyöt kell használnia. Tehát ha az utasításokban a „2Z” szerepel, az azt jelenti, hogy 2 db sárga maggyöngyöt kell felfűzni.

1. lépés
1M, 2Z, 1M, 2Z, 1M, 2Z, 1M, 2Z, 1M, 2Z menetet fűzünk. Húzza ki a gyöngyöket 10 cm-re a szál végétől. A harmadik M-et befűzzük a végétől az eleje felé (lásd a képet).

2. lépés
2Z, 1M, 2Z befűzzük, majd az első M-t az eleje felé meneteljük.

3. lépés
2Z, 1M, 2Z és 1M menetet fűzünk. 2Z, 1M, 2Z menetet fűzünk. És átfűzzük az utolsó 1 M-t. (Az előző sorban, a bal oldalon, kihagyjuk a 2Z, 1M, 2Z. És az utolsó M-en átfűzzük).

postup výroby obalu na adventní svíčku z rokajlových korálků

4. lépés
2Z, 1M, 2Z, 1M menetet fűzünk. 2Z, 1M, 2Z menetet fűzünk. Folytasd az utolsó 1M-et.

5. lépés
Ismételje meg a 3. és 4. lépést, és varrja le a szalag teljes szélességében. A 3. lépéssel fejezzük be.

rokajlové korálky, výroba prstýnku

6. lépés
A szalag összevarrása: 2Z-t befűzünk, 1M-et a szalag elején. 2Z-t befűzünk, 1M-et a szalag végén. 2Z-t befűzünk, 1M-et a szalag elején. 2Z-t befűzünk, 1M-et a szalag végén. 2Z-t befűzünk, 1M-et a szalag elején. Elvarrjuk a szálakat.

sešití prstýnku z rokajlových korálků

És ennyi. Ha tetszettek az utasítások, és saját gyertyát készítesz, nagyon örülnénk, ha megjelölnél minket a közösségi oldalakon.

Használhatjuk ezt a gyöngyszem varrási eljárást egy gyertyához, akárcsak Darí tette, de használhatjuk például szalvétagyűrűként vagy gyűrűként.

kroužek na ubrousek z rokajlových korálků